HVEM ER VI?

CHARIS GULLICKSON

Charis Gullickson (f. 1980) er kurator ved Nordnorsk Kunstmuseum og doktorgradsstudent ved UiT – Norges arktiske universitet i Romsa/Tromsø. Forskningsprosjektet hennes, finansiert av Norges forskningsråd, har som mål å forstyrre status quo i kunstmuseumspraksis. Hun er opptatt av museumskritikk og bruker en teoretisk ramme om at museene er endringsagenter.
Hun har kuratert en rekke utstillinger om dáidda (samisk kunst) og kunsthåndverk, samt forfattet flere tilhørende publikasjoner.
Charis er opprinnelig fra Alaska og har bodd i Sápmi/Nord-Norge siden 2004. Hun er også tobarnsmor og tidligere konkurranseløper i langrenn.

INGEBORG HØVIK

Ingeborg Høvik (f. 1979) er førsteamanuensis i kunsthistorie ved UiT Norges Arktiske Universitet. Hun forsker på, skriver og underviser om visuelle framstillinger av Grønland, arktisk Canada og Sápmi i det lange 1800-tallet fra et postkolonialt perspektiv. I perioden 2020-24 leder hun NFR-prosjektet Arctic Voices (www.arcticvoices.space), som i 2022 publiserer et dobbeltnummer om «Counter-stories from the Arctic Contact Zone» i Interventions: International Journal of Postcolonial Studies, og organiserte konferansen Decolonizing Arctic History ved Anchorage Museum, Alaska.

TIINA PORTTI

Her kommer det mer

INA OTZKO

Ina Otzko (f.1972, Sandnessjøen) er kunstner med mastergrader fra Goldsmiths College i London og UdK i Berlin. Ina var styreleder for NNBK / Nord-Norske Bildende Kunstnere i fire perioder fra 2015 til 2022. Hun har base i Nord-Norge og Italia. I sitt arbeid er hun interessert i og utforsker forbindelser, energiutveksling og tilhørighet, hvordan alt henger sammen - synlig og usynlig.

JÉRÉMIE MCGOWAN

Jérémie McGowan er en designer, changemaker og punkrock-bassist med base i Romsa, Sápmi. Han har en doktorgrad fra University of Edinburgh og opprinnelig fra Wilmington, North Carolina (USA). Han har undervist, forsket, stilt ut og kuratert internasjonalt i 15 år. Sammen med Anne May Olli og RiddoDuottarMuseat i Kárášjohka er han medskaper av museumsforestillingen Sámi Dáiddamuseax (2017–).

I 2021 lanserte han Arctic Armpit, et enmanns punkband og eksperimentell tenketank. Han opptrer også under artistnavnet Museum Punk.

CATHRINE STEENE

Cathrine Steene (f. 1972) er hardbarket Tromsøværing og utdannet innen økonomi og litteratur. Hun jobbet med økonomi, administrasjon og kommunikasjon hos Nordnorsk Kunstmuseum fra 2001 til 2022. Hun er administativ leder av Tromsø Internasjonale Filmfestival.

KJETIL RYDLAND

Kjetil Rydland (f. 1980) er en bergenser som jobber med kommunikasjon. Han var kommunikasjonsansvarlig på Nordnorsk Kunstmuseum fra 2016 til 2021, og har også jobbet i NRK som videojournalist.